Boka företag för golvslipning i Stockholm? – Tänk då på följande:

Boka företag för golvslipning i Stockholm? – Tänk då på följande:

Ett trägolv kan relativt enkelt ”förnyas” genom att slipas. Repor, småskador och dålig lyster förbättras avsevärt. Om du inte tänker utföra slipningen själv finns flera olika företag att anlita. Tänk på följande om ett företag ska bokas för golvslipning i Stockholm.

Kontrollera ROT i förväg

Golvslipning är en av de åtgärder som innefattas av ROT. Med andra ord går det att få avdrag med 30 % på den totala arbetskostnaden. Men det kräver att personen har rätt att få ROT-avdrag det året. Ett första steg är alltså att kontrollera detta – något som sker via Skatteverkets hemsida.

  • 50 000 kr per år och person

ROT är på 50 000 kr per person och kalenderår. Via Skatteverkets hemsida går det att se (i inloggat läge) hur stor summa som utnyttjats under året. Bor det flera personer på adresser har alla samma möjlighet till avdrag.

  • 18 år

Den person som fakturan ställs på är den som kan utnyttja avdraget. Det krävs att personen fyller 18 år (eller mer) det år som arbetet utförs för att avdrag ska kunna ske.

  • Enbart arbete

ROT-avdrag gäller för arbetstimmar – inte material.

Flera offerter på golvslipning i Stockholm

Det finns ingen anledning att bara be om offert från ett enda företag. Skriv ihop vilken hjälp som önskas och skicka exakt samma förfrågan till flera företag. Företag som utför golvslipning i Stockholm är bland annat snickare, golvvårdsföretag samt golvläggare.

En del företag vill alltid åka ut till kunden för att se på golvet innan en offert kan ges. Andra ger offert utifrån antal kvadratmeter på golvet.

Kontrollera företaget!

Vem som helst kan starta ett företag och erbjuda golvslipning. Men det betyder självklart inte att de har rätt kompetens, rätt maskiner och rätt prisnivå. Innan en hantverkare anlitas, oavsett inriktning, bör det göras en enkel bakgrundskoll. Exempel:

  • Kontrollera via Allabolag.se att företaget har F-skatt och god ekonomisk historia
  • Kontrollera via Råd & Rön att företaget inte är svartlistat
  • Kontrollera via Google, Eniro och Trustpilot att det finns goda recensioner

Jämför pris mot att göra jobbet själv

Är du händig kanske jobbet kan genomföras själv. Ta in en offert och ställ priset mot att hyra slipmaskiner (det kan krävas ett par olika modeller) och genomföra jobbet en helg på egen hand. Men kom ihåg att resultatet sällan blir lika bra som om proffs utfört arbetet.

Läs mer? Sök på ”Golvslipning i Stockholm” på Google och besök de företag som då presenteras. Dessa har ofta fördjupade artiklar inom området.