Bästa DIY-tips för en snygg sänggavel

Att göra så kallade Do It Yourself (DIY) saker har blivit väldigt populärt och det finns en uppsjö av saker man kan göra själv för att piffa till hemmet lite extra. Ett sådant exempel är att göra sin egen sänggavel och som många skulle säga är sitt bästa DIY-tips. Här kommer en enkel variant på en sänggavel:

DIY – Sänggavel

Vad behöver du:

  • Plywood
  • Vadd
  • Tyg
  • Häftpistol

Att göra en egen sänggavel är faktiskt inte så svårt som det låter. Ett av de bästa DIY-tips på sänggavel presenteras här:

Gör så här:

Såga ut en plywoodskiva i rätt storlek och önskad form. Skär ut vadd som täcker skivan och häfta fast vadden med hjälp av en häftpistol på baksidan. Ta ditt valda tyg och fäst det över plywoodskivan och vadden – fäst även tyget på baksidan. KLART! Vill du lyxa till det lite extra kan man använda sig av vackra knappar och sy fast de på sänggavlen. Viktigt är då att ha borrat hål innan i plywooden så man kommer igenom vadden och tyget med nål och tråd.

Sänggaveln kan varieras i en oändlighet med olika former, storlekar, färger och tyger. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Vad är ditt bästa DIY-tips?

Kanske har du ett riktigt bra DIY projekt som bara väntar på att få spridas på nätet eller till vännerna? Det är många som finner det både inspirerande och roligt att läsa om vad andra har för bästa DIY-tips. Något av det bästa med att göra saker själv är att man får större utrymme att anpassa sakerna efter egen smak och tycke, låta sig inspireras av andra idéer men ändå ha möjlighet att sätta sin egen prägel på det man skapar.

Så tveka inte på att dela med dig av dina bästa DIY-tips, det kan vara ett roligt projekt inte bara för dig utan även för andra som får ta del av det!

Så hittar du bästa DIY-tips:

Det enklaste och roligaste sättet är att läsa bloggar, titta på videos och surfa runt på sociala medier. Där finns det massor av inspiration som folk delat med sig av och bäst av allt? De brukar ha tydliga instruktioner, inköpslistor och guider som hjälper dig att förverkliga dina inredningsdrömmar!